Ste pripravljeni poskusiti kontaktne leče? V nadaljevanju lahko preberete, kaj lahko pričakujete po tem, ko si najdete optika – od prvega obiska do rednih pregledov.

PRVI OBISK PRI OPTIKU GLEDE KONTAKTNIH LEČ

Ko se dogovarjate za obisk, optiku ne pozabite povedati, da želite poskusiti kontaktne leče, saj tak prvi obisk običajno traja nekoliko dlje od običajnega pregleda oči. Optik bo pregledal zdravstveno anamnezo vaših oči in preveril vaš vid ter se prepričal, da so kontaktne leče primerne za vaše potrebe glede korekcije vida. Ocenil bo obliko vašega očesa, tako da se bodo leče popolnoma prilegale. Optik vam bo pokazal, kako vstaviti in odstraniti leče ter kako jih negovati. Če imate kakršna koli vprašanja, jih brez oklevanja zastavite optiku.

Naslednji obisk

Po približno tednu dni privajanja na kontaktne leče boste optika obiskali še drugič. Če bi v času do takrat imeli kakršne koli skrbi glede udobja, vida ali ravnanja z lečami, se vedno takoj obrnite na optika. Če ste z lečami zadovoljni in tudi optik pravi, da vse poteka dobro, boste lahko naročili začetno zalogo.

Redni pregledi

Vaše potrebe glede korekcije vida se lahko sčasoma spremenijo. Poskrbite, da boste optika obiskovali, kot vas bo naročil, da bo sproti preverjal zdravje vaših oči in ugotavljal, ali dioptrija vaših kontaktnih leč še vedno najbolje ustreza vašim potrebam.