DOBRODOŠLI

Dobrodošli na www.acuvue.si. Ta spletna stran je last Johnson & Johnson, d.o.o..

Zadnja posodobitev: April 2015

Johnson & Johnson d.o.o. si prizadeva za varstvo zasebnosti, zato vas želimo seznaniti z načinom zbiranja, uporabe in razkritja podatkov. Ta Politika zasebnosti opisuje naše ravnanje v zvezi s podatki, ki jih mi ali naši ponudniki storitev zbiramo prek spletnih strani ali druge spletne lastnine (npr. mobilne spletne strani ali aplikacije), s katerimi upravljamo in jih nadziramo ter prek katerih dostopate do te Politike zasebnosti (v nadaljevanju skupaj: "Spletno mesto"). S tem, ko nam posredujete osebne podatke ali uporabljate Spletno mesto, pristajate na pogoje te Politike zasebnosti.

Ta Politika zasebnosti je zasnovana z namenom, da vas seznani z načinom zbiranja, uporabo in razkritjem podatkov, ki jih posredujete preko naših spletih strani ali aplikacij. Prosimo vas, da si pred uporabo spletnih strani in aplikacij oziroma pred posredovanjem svojih podatkov skrbno preberete Politiko zasebnosti. Johnson & Johnson varuje in hrani vaše osebne podatke v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov v Republiki Sloveniji.

ZBIRANJE PODATKOV

Podatki, ki jih posredujete

Na določenih delih Spletnega mesta vas prosimo za vaše osebne podatke, da bi vam omogočili koriščenje določenih dodatnih možnosti (npr. naročanje na novice, namige/nasvete ali obdelave naročil) ali sodelovanje v določenih aktivnostih (npr. v nagradnih igrah ali drugih promocijah). Med podatki, ki se zbirajo za namene, opredeljene v nadaljevanju te Politike zasebnosti,  zbiramo osebno prepoznavne podatke, kot so vaše ime, elektronski naslov in datum rojstva. V tem primeru bo jasno označeno, kateri podatki so obvezni in kateri ne. Podatek o datumu rojstva se uporablja z namenom zagotavljanja zaščite mladoletnih otrok ter nudenju ustreznih storitev v skladu s starostjo.  Za sam obisk spletnih strani, navedba vaših osebnih podatkov ni potrebna. Osebne podatke posredujete le kadar se prijavite v aplikacijo, izpolnite obrazec za naročanje storitev ali pošljete povpraševanje, oziroma nam pišete na elektronski naslov in želite posredovati podatke. S tem ko spletnim stranem ali aplikacijam posredujete svoje podatke, se strinjate z zbiranjem, uporabo in razkritjem teh podatkov v skladu z določili te Politike zasebnosti. 
Posredovane podatke lahko povežemo z drugimi podatki, ki smo jih pridobili od vas na spletu ali drugače, kar lahko vključuje denimo vaše pretekle nakupe. S posredovanjem podatkov soglašate, da lahko podatke povežemo tudi s podatki, ki smo jih o vas prejeli od drugih virov, kot so druge družbe Johnson & Johnson, javno dostopni  viri podatkov (vključno z podatki, ki so javno objavljeni na vaših družbenih omrežjih) in ostale tretje osebe.

Pasivno zbiranje podatkov in uporaba

Medtem ko brskate po Spletnem mestu, lahko pasivno (torej ne da bi jih vi aktivno posredovali) zbiramo določene podatke, in sicer s pomočjo različnih tehnologij in sredstev, kot so IP-naslovi (številka, ki jo vaš ponudnik internetnih storitev samodejno dodeli vašemu računalniku. Ko uporabnik obišče spletno stran, se vaš IP-naslov, čas obiska in obiskana spletna mesta samodejno določijo in zabeležijo v naših strežniških datotekah. Zbiranje IP-naslovov je standardna praksa številnih spletnih strani. IP-naslove uporabljamo za merjenje uporabe spletne strani, za diagnosticiranje težav s strežniki ter upravljanje s spletno stranjo), piškotki, internetni označevalci in navigacijsko zbiranje podatkov.

Za več podatkov o piškotkih in drugih sledilnih tehnologijah, ki jih uporabljamo na Spletnem mestu, vas prosimo, da se seznanite s Politiko piškotkov in Nastavitvami piškotkov, kjer boste našli tudi informacije o tem, kako zavrniti piškotke in druge sledilne tehnologije, če ne strinjate z njihovo uporabo. V nasprotnem primeru bomo sklepali, da z njihovo uporabo soglašate.

Uporaba in razkrivanje podatkov

Kako bomo uporabljali podatke, ki nam jih aktivno posredujete, vam pojasnimo na mestu zbiranja.

Posredovane in druge podatke o vas uporabljamo:

• ko odgovarjamo na vaše poizvedbe ali izpolnjujemo vaše zahteve, na primer tako, da vam pošljemo dokumente ali opozorila prek elektronske pošte;
• ko vam pošljemo pomembne informacije v zvezi z našim razmerjem ali v zvezi s Spletnim mestom, spremembe naših pogojev uporabe in politik in/ali druge informacije administrativne narave; in
• za namene trženja in raziskav. V primeru da bomo vaše podatke želeli uporabiti v tržne namene, vas bomo o tem obvestili in jih uporabili le z vašim soglasjem. V primeru da boste dali svoje soglasje, ga boste lahko v vsakem trenutku preklicali ; in
• v poslovne namene, kot so analiza podatkov, revizija, razvoj novih izdelkov, izboljšanje naše spletne strani, izboljšanje naših izdelkov in storitev, ugotavljanje trendov uporabe Spletnega mesta, individualno prilagajanje izdelkov in ponudb na Spletnem mestu ter merjenje učinkovitosti naših promocijskih kampanj. 

Podatke, zbrane prek Spletnega mesta, razkrijemo tudi:

• našim hčerinskim podjetjem in podružnicam v namene, opredeljene v tej Politiki zasebnosti. Seznam naših hčerinskih podjetij in podružnic lahko najdete tukaj [POVEZAVA NA: http://www.investor.jnj.com/governance/sec-filings.cfm.] Johnson & Johnson d.o.o. je odgovorna za upravljanje z osebnimi podatki v skupni rabi;
• našim pogodbenim partnerjem, s katerimi izvajamo skupne promocije prek povezovanja blagovnih znamk ali skupnega trženja;
• našim ponudnikom storitev, ki zagotavljajo storitve, kot so gostovanje in moderiranje spletnih strani, gostovanje mobilnih aplikacij, analiza podatkov, obdelava plačil, izpolnjevanje naročil, zagotavljanje infrastrukture, IT storitve, storitve za stranke, storitve pošiljanja elektronske in direktne pošte, obdelava kreditnih kartic, storitve revizije in druge storitve, z namenom, da se jim omogoči opravljanje storitev; in
• tretjim osebam v primeru reorganizacije, združitve, prodaje, skupnih vlaganj, prenosa in drugih razpolaganj s celoto ali delom našega podjetja, premoženja ali delnic (vključno v povezavi s stečajnimi ali podobnimi postopki).

S tem, ko nam posredujete osebne podatke, izrecno soglašate z iznosom osebnih podatkov osebam, navedenim v prejšnjem odstavku.  V kolikor se z iznosom podatkov tretjim osebam ne strinjate, nam to prosim sporočite, kot navedeno v točki MOŽNOSTI IN DOSTOP te Politike zasebnosti.

Nadalje se lahko podatki, zbrani preko Spletnega mesta, uporabijo ali razkrijejo, kadar menimo, da je to potrebno ali primerno: (a) v skladu z veljavno zakonodajo, kar lahko vključuje tudi zakonodajo drugih držav; (b) za potrebe sodnih postopkov; (c) na zahtevo javnih in državnih organov, kar lahko vključuje tudi organe drugih držav; (d) za uveljavljanje naših splošnih pogojev uporabe; (e) za zaščito našega delovanja ali delovanja katere izmed naših hčerinskih družb ali podružnic; (f) za zaščito pravic, zasebnosti, varnosti ali premoženja naše družbe, naših podružnic ali hčerinskih družb, vas ali tretjih oseb; in (g) za uveljavljanje pravih sredstev, ki so na voljo, ali za zamejevanje morebitne škode, ki bi nam lahko nastala. Z vašim soglasjem lahko podatke, zbrane prek tega Spletnega mesta uporabimo in razkrijemo tudi na druge načine. S tem, ko nam posredujete osebne podatke, izrecno soglašate z njihovo uporabo za namene iz tega odstavka.

Uporabljamo in razkrivamo tudi podatke, ki so zbrani pasivno, kot je opisano v razdelku “Pasivno zbiranje podatkov in uporaba”, in za kateri koli drug namen, če veljavna zakonodaja ne določa drugače (na primer, če je potrebno take podatke obravnavati kot osebne podatke). Poleg tega lahko v katere koli namene uporabljamo in razkrivamo podatke, ki niso osebno določljivi. V primeru povezave podatkov, ki niso osebno določljivi, s takšnimi, ki so (npr. povezava vašega imena in geografske lokacije), bomo tako povezane podatke obravnavali kot osebne podatke, s čimer izrecno soglašate.

SPLETNA MESTA IN STORITVE TRETJIH OSEB

Spletno mesto lahko vsebuje tudi povezave ali se sklicujejo na druge spletne strani, za katere ta Politika zasebnosti. Za varstvo osebnih in drugih podatkov na takšnih spletnih straneh ne prevzemamo odgovornosti, zato vam priporočamo, da se ob obisku katere koli druge spletne strani seznanite s politiko varovanja podatkov, ki velja za posamezno spletno mesto. Dejstvo, da je na tem Spletnem mestu dostop ali povezava do take spletne strani oziroma spletne lastnine, ne predstavlja naše odgovornosti ali odgovornosti naših povezanih oseb za varovanje zasebnosti na omenjenih spletnih straneh tretjih oseb.

VARNOST

Sprejeli smo ustrezne organizacijske, tehnične in administrativne ukrepe za zaščito osebnih podatkov, s katerimi razpolagamo. Žal noben internetni prenos ali sistem hrambe podatkov ne more biti popolnoma varen. Če menite, da naša komunikacija ni več varna (če na primer menite, da je ogrožena varnost računa, ki ste ga odprli pri nas), vas prosimo, da nas o tem obvestite skladno z navodili v razdelku ''Stik z nami'' v nadaljevanju.

Vsi osebni in drugi podatki, ki jih boste posredovali bodo varovani skladno s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Vaših osebnih in drugih podatkov ne bomo uporabili za namen, ki bi kakorkoli škodoval vam ali kateri koli drugi vpleteni osebi. Podatke v anonimizirani sumarni obliki bomo uporabili za namene statističnih analiz. Zagotavljamo, da zaupnost vaših osebnih in drugih podatkov ne bo kršena v nobeni obliki. Vaše osebne in druge podatke bomo vodili v ustrezni zbirki osebnih podatkov le toliko časa, kot je nujno potrebno, da se doseže namen, za katerega se osebni podatki zbirajo.

MOŽNOSTI IN DOSTOP

Vaše možnosti glede naše uporabe in razkrivanja vaših osebnih podatkov

Kot navedeno zgoraj, se vaši podatki uporabijo v tržne namene le z vašim izrecnim soglasjem, ki ga lahko kadarkoli prekličete. Na izbiro vam dajemo možnosti glede naše uporabe in razkrivanja vaših osebnih podatkov v tržne namene. Lahko se odločite za:

• Prejemanje naših promocijskih sporočil: Če od nas v prihodnosti ne želite več prejemati promocijskih sporočil, lahko prejemanje prekinete tako, da se obrnete na nas prek e-pošte na acuvue@its.jnj.com. V odgovor vključite svoje ime, opredelite oblike promocijskih sporočil, ki jih ne želite več prejemati, in vstavite naslov(-e), kamor jih prejemate. Če od nas ne želite več prejemati marketinške e-pošte ali direktne pošte, nam to sporočite in dodajte svoje ime, naslov e-pošte ali vaš naslov.
Prejemanje naših promocijskih sporočil lahko prekinete tudi tako, da obiščete naše Spletno mesto in posodobite svoj spletni profil. Poleg tega lahko prekinete prejemanje naše promocijske e-pošte tako, da upoštevate navodila za odjavo od prejemanja sporočil, ki jih vsebuje vsako sporočilo.

• Prejemanje naših opomnikov: V kolikor od nas v prihodnosti ne želite več prejemati zdravstvenih opomnikov, lahko prejemanje prekinete tako, da se obrnete na nas prek e-pošte na acuvue@its.jnj.com. V odgovor vključite svoje ime ter naslov e-pošte oziroma telefonsko številko, kamor jih prejemate.

• Naše posredovanje vaših osebnih podatkov podružnicam in partnerskim tretjim osebam: Če želite, da v prihodnosti ne posredujemo vaših osebnih podatkov svojim podružnicam in/ali partnerskim tretjim osebam v njihove marketinške namene, lahko umaknete svoje soglasje in posredovanje prekinete tako, da to sporočite na e-pošto na acuvue@its.jnj.com. V odgovoru navedite, da umikate soglasje k posredovanju vaših osebnih podatkov našim povezanim osebam in/ali partnerskim tretjim osebam v njihove promocijske  namene, ter vključite svoje ime in naslov e-pošte.

Vašim zahtevam bomo ugodili takoj, ko bodo razmere to dopuščale. Poudarjamo, da v primeru prekinitev, ki so opisane zgoraj, ne bomo mogli odstraniti vaših osebnih podatkov iz baz podatkov naših povezanih oseb, katerim smo že pred tem posredovali vaše podatke (tj. do dne, ko ugodimo vaši zahtevi za prekinitev)..

Kako dostopati, spreminjati ali izbrisati osebne podatke

Če želite pregledati, popraviti, posodobiti ali izbrisati osebne podatke, ki ste jih oddali na Spletnem mestu, vas prosimo, da pošljete e-pošte z vašo zahtevo na acuvue@its.jnj.com. Vašim zahtevam bomo ugodili takoj, ko bodo razmere to dopuščale. Spletno mesto lahko obiščete tudi za posodobitev svojega spletnega profila.

OBDOBJE HRAMBE

Vaše osebne podatke zadržimo toliko časa, kolikor je potrebno za izpolnitev namenov, opredeljenih v tej Politiki zasebnosti, razen če je daljše obdobje zahtevano ali dovoljeno z zakonom oziroma je nujno za kakršno koli drugo izpolnitev zakonskih obveznosti.

UPORABA SPLETNEGA MESTA S STRANI MLADOLETNIH OSEB

Spletno mesto ni namenjeno posameznikom, mlajšim od 18 let zato naprošamo, da ti posamezniki ne posredujejo osebnih podatkov s pomočjo Spletnega mesta. Naše aplikacije in spletne strani niso namenjene otrokom, mlajšim od 18 let. Na naši spletni strani ne bomo zavestno zbirali osebnih podatkov obiskovalcev mlajših od 18 let. Kot navedeno v tej Politiki zasebnosti, se podatek o datumu rojstva se uporablja z namenom zagotavljanja zaščite mladoletnih otrok ter nudenju ustreznih storitev v skladu s starostjo. 

PRENOS PREKO MEJA

Vaši osebni podatki so lahko shranjeni in obdelani v kateri koli državi, kjer imamo opremo ali ponudnike storitev, in z uporabo našega Spletnega mesta ali z zagotavljanjem soglasja (če tako določa zakon) pristajate na prenos svojih podatkov v države izven tiste, v kateri živite, vključno z Združenimi državami Amerike, kjer morebiti uporabljajo drugačna pravila za zaščito podatkov kot v vaši državi, kar pomeni, da je zaščita podatkov v teh državah lahko tudi nižja. Z uporabo naših spletnih strani podajate izrecno soglasje k takšnemu prenosu podatkov.

OBČUTLJIVI PODATKI

Prosimo vas, da nam ne pošiljate in ne razkrivate kakršnih koli občutljivih osebnih podatkov (npr. podatkov o rasnem ali etničnem poreklu, političnih nazorih, verskih ali drugih prepričanjih, zdravstvenem stanju, predkaznovanosti ali članstvu v sindikatih) na Spletno mesto ali s pomočjo tega oziroma na druge načine. Ne nameravamo zbirati ali hraniti nobenih občutljivih osebnih podatkov. Če bomo v določenem trenutku želeli zbirati občutljive osebne podatke, bomo v najprej vprašali za vaše dovoljenje.

SPREMEMBE TE POLITIKE ZASEBNOSTI

To Politiko zasebnosti lahko spremenimo. V tem primeru bo na Spletni strani objavljeno prečiščeno besedilo Politike zasebnosti. Spremembe te Politike zasebnosti stopijo v veljavo, ko na Spletnem mestu objavimo spremenjeno Politiko zasebnosti. Vaša uporaba Spletnega mesta po nastopu teh sprememb pomeni, da sprejemate spremenjeno Politiko zasebnosti.

KONTAKT

Vsak uporabnik Spletne strani ima pravico dostopa do podatkov, ki jih hranimo o njem. Imate pravico zahtevati, da morebitne vaše nepravilne podatke popravimo. V kolikor bi želeli dostop do teh podatkov vas prosimo, da pošljete pisno zahtevo na spodaj navedeni naslov in poskrbeli bomo, da bodo podatki pravilni, ažurni in popolni,

Če imate morebitna vprašanja glede te Politike zasebnosti, vas prosimo, da nas kontaktirate preko elektronskega naslova acuvue@its.jnj.com ali nam pišete na naslov:

Johnson & Johnson d.o.o.
Šmartinska cesta 53
1000 Ljubljana