Dobrodošli

Dobrodošli na www.acuvue.si. To spletno mesto je last Johnson & Johnson d.o.o..

S to Politiko piškotkov vas seznanjamo s podatki, ki jih brskalnik s pomočjo piškotkov in drugih sledilnih tehnologij shrani ob vašem obisku naše spletne strani ali aplikacij.

Povzetek predpisov Republike Slovenije o soglasju s piškotki

V skladu z veljavnimi predpisi EU morajo vse organizacije, ki prek svojih spletnih strani na naprave obiskovalcev namestijo piškotke, svoje obiskovalce najprej na razumljiv način in v celoti seznaniti s tem, kako se uporabljajo piškotki, ter pridobiti njihovo soglasje.

Da bi izpolnili navedene zahteve, smo sprejeli naslednje štiri ukrepe:

 1. Identificirali smo piškotke in druge sledilne tehnologije, ki se namestijo ob obisku naših spletni strani ali aplikacij, ter njihove namene. Identificirali smo tudi dodatne informacije, kot je rok zapadlosti, ter ali gre za piškotke prve ali tretje osebe.
 2. Glede na zbrane podatke smo ocenili invazivnost piškotkov glede na pričakovanje zasebnosti obiskovalcev.
 3. Zagotovili smo jasne in popolne informacije o piškotkih na spletni strani, z ustrezno stopnjo razkritja glede na stopnjo invazivnosti posameznega piškotka.
 4. Sprejeli smo primerno strategijo za pridobitev soglasja za piškotke na spletni strani, pri čemer smo upoštevali njihovo uporabnost in invazivnost. Nekatere vrste piškotkov se lahko obravnavajo kot pravne izjeme. V tem primeru soglasje obiskovalca ni potrebno.

STRATEGIJE ZA PRIDOBIVANJE SOGLASJA

Evropski standardi za pridobivanje soglasja za uporabo piškotkov in podobnih sledilnih tehnologij (npr. sledilne točke ali spletni skripti) (Piškotki) se še vedno razvijajo. Strategije izrecnega soglasja (t.i. strategije"opt-in") predstavljajo najbolj robustno rešitev za pridobitev soglasja s pravnega vidika, vendar pa lahko negativno vplivajo na uporabniško izkušnjo in legitimno zbiranje podatkov.

Na drugi strani so se kot alternativa strategijam "opt-in"pojavile strategije implicitnega soglasja (t.i. strategije"opt-out"), pri katerih šteje, da je soglasje podano, v kolikor ga uporabniki piškotkov izrecno ne zavrnejo. Uporabnikom so v tem primeru najprej predstavljena vsa razkritja v zvezi s piškotki in preprost način nadzora nad piškotki na granularni ravni. To obiskovalcem omogoča, da sprejmejo piškotke, ki jih hočejo, in zavrnejo tiste, ki jih nočejo.

Katera strategija soglasja je primerna za določeno vrsto piškotka, je odvisno od invazivnosti piškotka, pri čemer se upošteva:

 • za čigav piškotek gre (prve ali tretje osebe),
 • katere podatke zbira,
 • namen piškotka,
 • koliko časa traja,
 • naravo spletne strani, preko katere se namesti piškotek.

Pri piškotkih, za katere se zahteva soglasje, uporabljamo tri načine pridobivanja soglasja obiskovalca:

 • Pri piškotkih z nizko stopnjo invazivnosti: politika uporabe piškotkov v tem primeru nudi večje razkritje uporabe in preprost način za zavrnitev piškotkov (opt-out). Če obiskovalec spletne strani piškotkov ne zavrne, šteje, da z njimi soglaša.
 • Pri piškotkih s srednjo stopnjo invazivnosti: strategija je enaka kot pri piškotkih z nizko stopnjo invazivnosti in zajema vsebinska razkritja o uporabljenih piškotkih na primernih spletnih mestih (npr. razkritje o piškotkih pri ciljanih oglasih ali o drugih delih spletne strani, katerih funkcionalnost je odvisna od teh piškotkov).
 • Pri piškotkih z visoko stopnjo invazivnosti: uporablja se strategija predhodnega soglasja (na primer pri uporabi pasic/pojavnih oken, za katere je potrebno predhodno soglasje obiskovalca).

Implicitno soglasje za piškotke: Piškotki, nameščeni preko naših aplikacij in spletnih strani, so izključno piškotki z nizko ali srednjo stopnjo invazivnosti.

Razkritje piškotkov po vrsti, ne identiteti: Glede na veliko število piškotkov, ki se nameščajo preko spletnih strani, ocena piškotkov v Prilogi A ne razkriva oziroma ocenjuje invazivnosti vsakega posameznega piškotka, temveč jih razvršča v kategorije (npr. »analitični piškotki«) in oceni invazivnost vsake posamezne kategorije glede na specifične značilnosti piškotkov, ki so v tej kategoriji. Na ta način je razkritje piškotkov preprostejše in razumljivejše za uporabnike.

OPOMBA: Ocena vrst piškotkov, ki se nameščajo preko naših aplikacij in spletnih strani, se nahaja v Prilogi A in vsebuje podatke o namenu, roku trajanja in zavrnitvi piškotkov v »Kako zavrniti«.

POVEZAVE NA DRUGE SPLETNE STRANI

Naše aplikacije in spletne strani lahko vsebujejo tudi povezave ali se sklicujejo na druge spletne strani. Opozarjamo vas, da ne nadzorujemo piškotkov/sledilnih tehnologij na teh spletnih straneh in da ta Politika uporabe piškotkov velja le za to spletno stran.

KONTAKT

Če imate kakršnakoli vprašanja, pripombe ali pomisleke glede te Politike uporabe piškotkov ali upravljanja s podatki na tej spletni strani, se obrnite na:

Johnson & Johnson d.o.o., Šmartinska cesta 53, 1000 Ljubljana ali preko elektronske pošte: acuvue-si@its.jnj.com

SPREMEMBE POLITIKE UPORABE PIŠKOTKOV

V primeru spremembe te Politike uporabe piškotkov bo na spletni strani in aplikacijah objavljeno prečiščeno besedilo. Ta Politika uporabe piškotkov je bila zadnjič osvežena dne 26.1.2015.

Vrsta piškotkov

Vir

Namen

Iztek

Kako zavrniti

Piškotki in druge sledilne tehnologije, ki jih uporabljajo ponudnik storitev J&J in druge družbe

Analitični piškotki in tehnologije

Google Analytics

S temi piškotki zbiramo podatke o tem, kako obiskovalci uporabljajo našo spletno stran, pripravljamo poročila in izboljšujemo spletne strani. Piškotki zbirajo informacije v anonimni obliki in zbirajo podatke o številu obiskovalcev spletne strani, od kje so obiskovalci prišli na to spletno stran in katere strani so obiskali.

Nekateri piškotki, določeni za ta namen, se bodo samodejno odstranili iz vaše naprave, ko boste zaprli brskalnik. Drugi se lahko ohranijo do 24 mesecev od vašega zadnjega obiska naše spletne strani.

Sledenje z Google Analytics lahko zavrnete, če obiščete spletno stran: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en-GB