KONTAKTNE LEČE IN KORONAVIRUS (COVID-19)

Pri ACUVUE® ste bile naše stranke vedno naša prioriteta in tudi v teh negotovih časih v mislih ostajamo z vami ter vašimi družinami.

Ob dogajanju, povezanem z epidemijo COVID-19, bi vam želeli podati nekaj dodatnih informacij o kontaktnih lečah.

Ker vsi plujemo skozi ta nov način življenja, vam bomo tudi v prihodnje nudili informacije, napotke in podporo prek naših spletnih kanalov.

KAKO VARNO NOSITI LEČE TUDI NAPREJ

Kontaktne leče lahko nosite varno in hkrati preprečite morebitno kontaminacijo, če upoštevate navodila za ustrezno nego kontaktnih leč, ki ste jih prejeli od svojega optika. Ta vključujejo temeljito umivanje, čiščenje in sušenje rok pred rokovanjem s kontaktnimi lečami. Podrobne informacije o tem najdete na spodnji povezavi o čiščenju in negi


ČIŠČENJE IN NEGA

Ne glede na to, ali uporabljate dnevne kontaktne leče za enkratno uporabo ali kontaktne leče za večkratno uporabo ob redni menjavi, je vzdrževanje ustrezne higiene pri ravnanju s kontaktnimi lečami enako pomembno kot doslej. Kot vedno si pred vstavljanjem ali odstranjevanjem kontaktnih leč umijte roke z antibakterijskim milom in vodo.

 

Uradne smernice Svetovne zdravstvene organizacije preberite na spodnji povezavi.


ČE STE BOLNI

V času bolezni je priporočljivo namesto kontaktnih leč nositi očala, saj tudi vaše oči lahko takrat čutijo več neugodja kot običajno. V času bolezni morda tudi več spite in spanje s kontaktnimi lečami ni priporočljivo. Če nosite leče za enkratno uporabo, jih po uporabi zavrzite, kot ste naredili doslej. Če nosite kontaktne leče za večkratno uporabo ob redni menjavi, je priporočljivo, da po bolezni vedno pričnete nositi svež par, da mikrobi ne ostajajo na kontaktnih lečah.

ZAGOTAVLJANJE ZALOG

Zagotavljamo vam, da bomo nadaljevali z dobavo kontaktnih leč ACUVUE® optikam in tako poskrbeli, da vam kontaktnih leč ne zmanjka.

Zaprtje poslovalnic je bilo skladno z odlokom za omejevanje stika med ljudmi. Kljub temu večina optik še naprej nudi podporo na daljavo, po elektronski pošti ali telefonu.

Če imate veljaven recept, obiščite spletno stran svoje optike, kjer boste lahko ponovno naročili kontaktne leče ali prejeli več informacij direktno od svoje optike.

VZPOSTAVITE STIK Z NAMI

Če potrebujete dodatne nasvete, vam ponujamo več načinov za stik z nami.

PO ELEKTRONSKI POŠTI

Prošnjo za nasvet pošljite na sledeč elektronski naslov: [email protected]