ACUVUE® OASYS for ASTIGMATISM (14-dnevne leče)

ACUVUE® OASYS for ASTIGMATISM (14-dnevne leče)

1. www.clinicaltrials.gov je spletno mesto, ki ga vzdržuje NIH. 21 kliničnih študij je ocenilo subjektivno udobje kot primarni ali sekundarni opazovani dogodek za kontaktne leče znamke ACUVUE® OASYS s tehnologijo HYDRACLEAR® PLUS ali ACUVUE®  OASYS1-Day s tehnologijo HydraLuxe™. Pregled opravljen 20. novembra 2017

2. Podatki v arhivu JJV 2017. Splošna uspešnost pomerjanja, orientiranost, rotacijska stabilnost in učinkovitost korekcije vida s kontaktnimi lečami znamke ACUVUE® for ASTIGMATISM.

3. Patel S, Henderson R, Bradley L, Galloway B, Hunter L. Effect of visual display unit use on blink rate and tear stability. Optom Vis Sci. 1991;68(11):888-892.

4. Podatki v arhivu JJV 2016: »Tehnologije solznega filma LACREON®, HYDRACLEAR® PLUS, HYDRACLEAR® 1 in HydraLuxe™«.

5. Vir: Euromonitor International Limited: Raziskava o očalih in kontaktnih lečah, izdaja 2018, maloprodajna vrednost prodaje kontaktnih leč po raziskavi Euromonitorja v 32 državah

* Vse kontaktne leče znamke ACUVUE® imajo zaščito pred UV-žarki in vas ščitijo pred prenosom škodljivega UV-sevanja na roženico in v oko. Kontaktne leče, ki absorbirajo UV, NE MOREJO nadomestiti očal za zaščito pred UV-žarki, saj oči in okolice oči ne pokrivajo v celoti. Še naprej morate uporabljati očala za zaščito pred UV-žarki po navodilih svojega optika.